Almanya çifte vatandaşlık yasasını onayladı

Almanya Federal Meclis’i, 463 evet ve 111 hayır oyu ile çifte vatandaşlık yasasını onayladı.

Almanya çifte vatandaşlık yasasını onayladı

 Almanya Federal Meclis’i, 463 evet ve 111 hayır oyu ile çifte vatandaşlık yasasını onayladı. Yasadan 21. doğum gününe kadar en az 8 sene Almanya’da oturmuş veya en az 6 sene Almanya’da eğitim alma şartını yerine getiren vatandaşlar faydalanabilecek.

Daha önce 1990 yılından sonra yabancı uyruklu anne veya babanın çocuğu olarak doğup, çifte vatandaş olan gençler 23 yaşına kadar sahip oldukları bir vatandaşlıktan vazgeçmek zorunda bırakılıyordu. Yeni yasanın onaylanmasıyla beraber bu zorunluluk ortadan kalkıyor.

Bu yeni yasadan, Almanya’da yaşayıp şartları yerine getiren Türk vatandaşları da yararlanabilecek. Yasa tasarısı 1990 yılından önce doğanları kapsamıyor.

ulusalkanal.com.tr

banner863
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.