İşte mısırın bilmediğimiz faydaları

Mangal üzerinde pişirilerek hazır hale getirilen ‘közlenmiş mısır’ vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

İşte mısırın bilmediğimiz faydaları

Mangal üzerinde pişirilerek hazır hale getirilen ‘közlenmiş mısır’ vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Aminoasit açısından da zengin olan mısır ‘homosistem’ seviyesini düşürerek kalp krizini önlüyor. Akciğer kanseri riskini azaltan antioksidan özelliklere de sahip olan mısır, vatandaşların vazgeçemediği tatlar arasında yer alıyor. İçerisinde B1 ve C vitamini bulunduran mısırın kolesterolü düşürerek kolon kanserine yakalanma riskini azalttığı öğrenildi.

Gaziantep’te 10 yıldan bu yana mısırcılık mesleği yaptığını belirten Ali Can, “Mısırımız Oğuzeli’nden gelmektedir. Közlenmiş mangal üzerinde pişirilen mısırın lezzeti bambaşkadır. Mısırlarımızı közde pişiriyoruz” dedi.Vatandaşların mısıra yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Can, “Günlük 150’ye yakın mısır satıyoruz. Közlenmiş mısırın güzel kokusunu alan insanlar bizden mısır almaya geliyor. Mısıra oldukça ilgi var. Mısırın pişmesi 5 dakika sürüyor” diye konuştu.

GAZİANTEP/İHA


banner863
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.