banner863

Kurbanlar kesildi, uzmanlar uyarıyor

Kurban Bayramının birinci gününde tüm yurtta kurbanlıklar önce kesildi; sonra da sofralara girdi. Kesimlerin veteriner kontrolünde hijyen şartları iyi olan yerlerde yapılması gerektiğini söyleyen uzmanlara göre, özellikle mide problemi olan yurttaşlar et tüketimine dikkat etmeli.


Izgaralar, kebaplar, köfteler, sucuklar, kavurmalar... Sofralar doldu taştı. Kurban Bayramının gelmesiyle, kurbanlık hayvanlar kesilmeye başlandı.

Ancak kurbanı keserken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. 

Bazı kurbanlıkların kesilmesi ise sağlık açısından risk taşıyor.

Sıra eti tüketmeye geldi. Uzmanların bu noktada da uyarıları var.

Haber: Gürkan Demir
Kamera: Uğur Marangoz
ulusalkanal.com.tr
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.