Soframıza gelen tavuklar hangi koşullarda üretiliyor?

Türkiye İsatistik kurumunun verilerine göre Türkiye'de tavuk eti üretimi, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 9,7 arttı. Üretilen tavuk miktarı 157 bin 504 tona ulaştı. Peki ya entegre tesislerde üretilip soframıza gelen tavuklar hangi koşullarda üretiliyor?

Soframıza gelen tavuklar hangi koşullarda üretiliyor?

İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre tavuk üretimi geçtiğimiz yıla oranla yüzde on arttı. Tavukların yetişme ortamları ve şartlarıyla ilgili detayları Eczacı Kıvanç Kumanoğlu anlattı. 

Tesislerdeki kapalı ortamda birçok gazın ortaya çıktığını dile getiren Kumanoğlu, bu gazların hayvan ölümlerine neden olduğunu belirtti.

Hayvanları etkileyen bu gazlar pişirme teknikleri sayesinde insanlara zarar vermiyor.

Kumanoğlu, tesislerinde kulanılan sistemlerin çok eski olduğunu ve yeni teknolojiye uygun, hijyenik yeniliklerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
banner863
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.