banner863

Et fiyatları arttı

Hastalık, sert kış şartları ve kasaplık hayvan sayılarının azalması et fiyatlarını arttırdı. Dana kıymanın kilosu 33 lira olurken, kuzu pirzolanın kilosu 60 liraya kadar çıktı. Durumdan esnaf da, vatandaş da hoşnut değil.

Et fiyatları arttı

 Hayvanlarda şap hastalığının ortaya çıkması, Doğu Anadolu’da sert geçen hava şartları ve küçükbaş hayvanların sayısındaki düşüş kırmızı et fiyatlarını artırdı.

Dana kıymanın kilosu 33 lira oldu. Türkiye genelinde, karkas etin kilosu danada 24 lira 50 kuruş, kuzuda da 25 lira oldu. Fiyatların yüksekliği esnafı tedirgin etti.

Türkiye Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Genel Başkanı Fazlı Yalçındağ’a göre, fiyatlardaki artış hayvan sayılarındaki azalmaya bağlı.

Yalçındağ, vatandaşın kırmızı et almaya gücünün olmadığını belirtti.

Yurttaş ise ete bir süre daha hasret kalacak gibi görünüyor.




HABER: CEM BAYAN
KAMERA: BARIŞ YURTERİ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
doğrudan yana - 12 ay önce
Nereye kadar dünyadan kopuk yaşayacağız dünyanın neresine gidersen git bu fiyatlar yok..Bu sektör terbiye olana kadar ve hayvan sayısı yeterli seviyeye ulaşana kadar açın şu kapıları yeter artık...Böyle halkını ezen bir korumacılık hiç bir yerde yok üreticinin yanında olmak halkını ezmek değildir üretici tefeci olmuş eski üretici değil ki...Önümüz yaz arkası ramazan ayı şimdiden önlem alınmalı kurban bayramına kadar kapılar ardına kadar açılmalı tefecinin eline fırsat verilmemeli...