Süt ve süt ürünleri istatistikleri açıklandı

2016 yılı Şubat ayında toplanan inek sütü miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 arttı.

Süt ve süt ürünleri istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Şubat ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretimi rakamlarını açıkladı. Buna göre, ticari süt işletmelerince Şubat ayında 749 bin 597 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 arttı.
Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 124 bin 533 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 50 bin 885 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 664 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28 azaldı.

YOĞURT ÜRETİMİ ARTTI

Yoğurt üretimi 87 bin 610 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 arttı. Ayran üretimi ise 50 bin 897 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,9 artış gösterdi. Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildi.Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 arttı. 

(İHA)

banner863
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.