Döner, sucuk ve köftede sakatat dönemi sona erdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bugün yürürlüğe giren düzenlemesiyle, döner, sucuk ve köfteye sakatat karıştırılmasına yasak getirildi.

Döner, sucuk ve köftede sakatat dönemi sona erdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Bakanlığın 5 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği"nin 7. maddesinin ikinci fıkrası, "Et ürünleri karkas etinden veya sakatattan hazırlanır. Ancak dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamaz. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilir" şeklinde değiştirildi. İHA 

banner863
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Efendi - 11 ay önce
Denetleyecek kimse olmadıktan sonra istediğin kanunu çıkar.