banner864

Her 10 tavuktan 6'sı ölümcül virüs taşıyor 19 Kasım 2014, 11:26

İngiltere'de süpermarketlerde satılan her 10 tavuktan 6'sının potansiyel olarak ölümcül virüs taşıdığını ifade eden gıda uzmanları, ölümcül virüsün yılda 500 bin kişinin sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, 100 kişinin de yaşamını yitirdiğini kaydetti.
 İngiltere'de süpermarketlerde satılan her 10 tavuktan 6'sının potansiyel olarak ölümcül virüs taşıdığını ifade eden gıda uzmanları, ölümcül virüsün yılda 500 bin kişinin sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, 100 kişinin de yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Konuyla ilgili araştırmayı yürüten yetkililerin, ölümcül virüs taşıyan tavukları satan süpermarketlerin listesini önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.

TAVUĞU YIKAMADAN PİŞİRMEK GEREKİYOR


Geçtiğimiz yaz çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamanın gıda zehirlenmesi riskini arttırdığı uyarısında bulunan İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri

(NHS) uzmanları, tavuğun yıkanması esnasında etrafa sıçrayan sulardan ellere, mutfak tezgâhına, pişirme kaplarına kampilobakter bakterisi bulaştığını

vurguluyor.

KADINLARDA DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRIYOR

Belirtilerin genellikle kontamine olmuş yiyeceklerin tüketiminden iki üç gün sonra ortaya çıktığını ifade eden sağlık uzmanları, enfeksiyonun iritable bağırsak sendromları, ishal, mide krampları ve mide bulantıları, ateş ve halsizlik olarak ortaya çıktığını belirtiyor.

Uzmanlar ayrıca en büyük risk grubunda hamile kadınlar, çocuklar, ileri yaştaki yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kanser hastalarının yer
aldığını ifade ediyor.

Ampilobakter, İngiltere'de gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerin başında geliyor.
DHA
Etiketler

Yorumlar

aliye erguç :

türkiye'deki durum ne? tıbbi bilgilendirmeye ihtiyaç olduğu kanaatindeyim...

sedat sezgin :

ne yiyeceğimizi şasırdık.

Tüm Yorumlar

Yorum Gönder

Çok Yorumlananlar