banner864

Su 50 kuruş, karpuz 20 kuruş 30 Haziran 2015, 18:59

Meşhur Ödemiş karpuzu pazardaki yerini almaya başladı. Üreticiler, soğuk hava koşulları nedeniyle geçmiş yıllara göre gelişimi geciken karpuzun tüketiminin azlığına dikkat çekiyor. İzmir’in en çok karpuz yetiştiren ilçesi Ödemiş’te üreticiden tüketiciye çağrı var.
Tarlalardan toplanıyor, üreticiden esnafa esnaftan yurttaşların mutfağına giriyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz’da ekim hasadı başladı..

İzmir’in en çok karpuz yetiştiren ilçesi Ödemiş’te eski istasyon civarına kurulan karpuz pazarı henüz durgun.

 

Karpuzun gecikmesi ne ürün miktarına ne de lezzetine yansımadı.

Ege Bölgesi’nin bir çok noktasından esnaf bu pazara gelerek karpuz ihtiyacını karşılıyor.

Karpuz pazarı bir haftadır açık. Karpuzların toptan kilogram fiyatı ise 40-45 kuruş arasında değişiyor.

Ancak asıl yoğunluğun 1 Temmuz’dan itibaren yaşanacağı düşünülüyor.


HABER: BELMA YÜCEL
KAMERA: AKIN KARA



Etiketler

Yorumlar

mustafa cenap aytepe :

bu çarpık düzen.......evet çok karpuz yiyoruz ama helalmi yiyoruz ....şöyle deyemeyiz biz para verip alıyoruz ne olursa olsun diyemeyiz ..cocuğu çoluğuyla emek ve alın teridöken ve üreten de mutlumu yoksa sattığınla borcunu zor ödeyen geçim zorluluğu çeken üretiçi sıkılırken senin verdiğin para miğdeni mutlu edebilir onun hakkını değil.

Selahattin Erden :

karpuz hibrid tohumlu karpuz, açıkçası karpuz yemez oldum, içinde kabak genetiği var. su ondan iyidir.

Tüm Yorumlar

Yorum Gönder

Çok Yorumlananlar