banner863

10 kuruşa bile alıcı bulamadı

Mersin Silifke'de dalında çatlayan narlar, üretici tarafından nar ekşisi olarak değerlendirildi. Yapımı zahmetli olan nar ekşisinin kilosu 25 liradan alıcı buluyor.

10 kuruşa bile alıcı bulamadı

Mersin Silifke'de dalında çatlayan narlar, üretici tarafından nar ekşisi olarak değerlendirildi. Yapımı zahmetli olan nar ekşisinin kilosu 25 liradan alıcı buluyor.

Mersin'de soğuk havanın vurduğu nar dalında çatladı, 10 kuruşa bile alıcı bulamadı.

Hal böyle olunca üreticiler narları değerlendirmek için kolları sıvadı.

Nar ekşisinin yapımı son derece zahmetli. İlk aşamada narlar ortadan ikiye ayrılıyor. Sopalarla, kesilen bu yarım narların kabuk kısmına vurularak taneleri ayrılıyor.

Ayrılan nar taneleri çuvalının içine konuyor. Ardından sert zemin üzerinde çiğneniyor, suyu çıkarılıyor.

Ve son aşama... Sıkılan nar suyu büyük bir kaba konarak 3 saat kaynatıldıktan sonra ateşten indiriliyor.

Soğutma işlemi bittikten sonra nar ekşisi şişeleniyor.

15 kilo nardan 1 kilo nar ekşisi çıkıyor. Nar ekşisi 25 liradan satılıyor.


ulusalkanal.com.tr

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.