Baklavanın sırrı!

Türk mutfağının geleneksel tatlısı, bayramların olmazsa olmazı Baklava... Fıstıklı ve cevizli çeşitleriyle bayram ikramlıklarının en lezzetlisi... Yemek kolay ama baklavayı yapmak o kadar kolay değil... Özellikle o incecik yufkayı açmak usta işi, bilek işi... Ekibimiz de vazgeçilmez lezzetin sırrını ustasına sordu.

Baklavanın sırrı!

 Altın sarısı rengiyle, çıtır çıtır kıvamıyla tatlıların gözdesi olan bu lezzetli baklavaları yapmak düşündüğünüz kadar kolay değil.

İncecik yufkasını, çıtır çıtır sesini ve o inanılmaz lezzetini elde etmek için yılların deneyimine sahip olmak gerek.

Ancak deneyim de yeterli değil baklavanın püf noktalarını da bilmelisiniz.

Baklavanın nasıl yapıldığını öğrenmek için Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü'nün kapısını çaldık.

Nadir Bey bizi kırmadı ve iyi baklavanın sırlarını bizimle paylaştı.

Kaliteli ham madde, işi bilen ehil ustalar baklava için altın kural.

Bir tepsi baklavanın yapımı yaklaşık 3,5 saat sürüyor.

Ve tabi bu muhteşem lezzetli baklavaları yemenin de bir kuralı var.



HABER: EDA ÇON
KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.