Ev salçasının püf noktaları

Manisa'nın Soma ilçesinde kışa hazırlık telaşı başladı. Sözü edilen hazırlıkların başında yemeklerin vazgeçilmezi salça geliyor.


Marketler vasıtasıyla erişme imkânına sahip olmalarına rağmen salçalarını organik yoldan elde etmek arzusu taşıyan çok sayıda yurttaş, kendi salçasını üretmeyi tercih ediyor.

Sözkonusu yurttaşların başını Manisalı ev hanımları çekiyor. 

Domatesler önce yıkanıyor, ardından doğranıyor. Doğranan domatesler akabinde salça makinesinde püre hâline getiriliyor.

Yapılan pürenin odun ateşinde belli bir süre kaynatılmasının ardından şişelere konuyor. 

Yemeklere tat veren salça, bahsi geçen aşamaların nihayete ermesiyle beraber kış için hazır hâle geliyor.  

Ev yapımı salçaları market salçalarından ayıran en büyük fark ise lezzeti oluyor.

ulusalkanal.com.tr
banner863
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.