Iğdır kayısısı, üreticinin yüzünü güldürdü

Hasadı yapılan Iğdır kayısısı, bu yıl bereketi ile üreticinin yüzünü güldürdü. Bize ise tüketmek düştü. Kadınlar sofralık kayısı olarak bilinen Iğdır kayısısını 4 farklı şekilde tüketicinin tercihine sunuyor

Iğdır kayısısı, üreticinin yüzünü güldürdü

Hasadı yapılan Iğdır kayısısı bu yıl bolluğu ile üreticinin yüzünü güldürdü.

Mayıs ayının sonunda olgunlaşan, Haziran ayı içerisinde hasadı yapılan Iğdır kayısısı tüketilmek için dört farklı şekilde işleniyor.

Yaş olarak tüketilmesinin dışında güneşte kurtularak, reçeli yapılarak, çekirdeği kuruyemiş olarak ve kış aylarında yemeklerde tüketilmek üzere işleniyor.

Ev hanımı Sakine Çoğaz, Iğdır kayısısının çok çabuk bozulabildiğini bu yüzden ağaçtan topladıkları kayısıların hemen tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Çoğaz, kayısı hakkında bilgiler verdi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.