İsrafa karşı genç projeler

Ankara'da genç bilim insanları projelerini görücüye çıkardı. Ağırlıklı olarak zirai ve gıda ürünlerin yer aldığı stantlarda liseli öğrencilerin geliştirdiği yeni üretim teknikleri oldukça yaratıcı. Ekmek israfını önleme kampanyasının tanıtımı için açılan stantta bayat ekmekten yapılan tatlılar beğeni kazandı.

İsrafa karşı genç projeler

Ankara'da genç bilim insanları projelerini görücüye çıkardı. Ağırlıklı olarak zirai ve gıda ürünlerin yer aldığı stantlarda liseli öğrencilerin geliştirdiği yeni üretim teknikleri oldukça yaratıcı. Ekmek israfını önleme kampanyasının tanıtımı için açılan stantta bayat ekmekten yapılan tatlılar beğeni kazandı.

Türkiye’de ekmek israfının önüne nasıl geçilir. Ankara Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler bilimsel araştırmalarını bu konu üzerinde yoğunlaştırdı. Ortaya birbirinden ilginç projeler çıktı.

Toprak Mahsulleri ofisinin desteklediği kampanyada öğrenciler projelerini açtıkları stantlarda tanıttı Onlardan biri bayat ekmekten yapılan tatlılardı.

Etkinliğin ziyaretçileri arasında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Ünal da vardı. Ünal ekmek israfının Türkiye'ye yıllık 1.6 milyar liraya mal olduğunu söyledi.

Ünal, israfın önlenmesi için diğer kurumlarla işbirliği içinde olduklarını belirtti.

 


ulusalkanal.com.tr
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.