Ramazan'ın en tatlısı

Ramazan Ayı'nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri de MustafaKemalPaşa Peynir Tatlısı. Halk arasında Kemal Paşa Tatlısı olarak bilinse de özellikle Bursa'nın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bu tatlı, Ramazan boyunca iftar sofralarını hem tadıyla hem de görüntüsüyle süsleyecek. Bakalım MustafaKemalPaşa Peynir Tatlısı nasıl yapılıyor...

Ramazan'ın en tatlısı

Peynirler dilimlendi, hamurlar yoğuruldu tatlımız sofralarımızdaki yerini almak için hazır hale geldi.

MustafaKemalPaşa Peynir Tatlısı Bursa'nın en meşhur lezzetleri arasında yer alıyor.

Ramazanın gelişiyle Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde tatlı üreticilerini heyecanlı bir telaş sardı.

Hazırlaması oldukça kolay. Kaynatılan süt, maya ünitesine alınıyor. Ardından tuzsuz peynir kıvamına getiriliyor. Yüzde 80’i sütten oluşan bu özel peynir makinelerden geçirilerek kıyıldıktan sonra un, yumurta ve irmik eklenerek hamur halini alıyor.

Eşit ağırlık ve boylarda dilimlenen peynir, tavada 15 dakika süre ile buharla pişiriliyor. Ve tatlı şerbetlenerek son halini alıyor.

Dondurmalı mı, kaymaklı mı yoksa tahinli-pezmezli mi yersiniz, tercih size kalmış. Karşınızda Bursa'nın meşhur MustafaKemal Paşa tatlısı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.