Su 50 kuruş, karpuz 20 kuruş

Meşhur Ödemiş karpuzu pazardaki yerini almaya başladı. Üreticiler, soğuk hava koşulları nedeniyle geçmiş yıllara göre gelişimi geciken karpuzun tüketiminin azlığına dikkat çekiyor. İzmir’in en çok karpuz yetiştiren ilçesi Ödemiş’te üreticiden tüketiciye çağrı var.

Su 50 kuruş, karpuz 20 kuruş

Tarlalardan toplanıyor, üreticiden esnafa esnaftan yurttaşların mutfağına giriyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz’da ekim hasadı başladı..

İzmir’in en çok karpuz yetiştiren ilçesi Ödemiş’te eski istasyon civarına kurulan karpuz pazarı henüz durgun.

 

Karpuzun gecikmesi ne ürün miktarına ne de lezzetine yansımadı.

Ege Bölgesi’nin bir çok noktasından esnaf bu pazara gelerek karpuz ihtiyacını karşılıyor.

Karpuz pazarı bir haftadır açık. Karpuzların toptan kilogram fiyatı ise 40-45 kuruş arasında değişiyor.

Ancak asıl yoğunluğun 1 Temmuz’dan itibaren yaşanacağı düşünülüyor.


HABER: BELMA YÜCEL
KAMERA: AKIN KARA



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa cenap aytepe - 1 yıl önce
bu çarpık düzen.......evet çok karpuz yiyoruz ama helalmi yiyoruz ....şöyle deyemeyiz biz para verip alıyoruz ne olursa olsun diyemeyiz ..cocuğu çoluğuyla emek ve alın teridöken ve üreten de mutlumu yoksa sattığınla borcunu zor ödeyen geçim zorluluğu çeken üretiçi sıkılırken senin verdiğin para miğdeni mutlu edebilir onun hakkını değil.
Avatar
Selahattin Erden - 1 yıl önce
karpuz hibrid tohumlu karpuz, açıkçası karpuz yemez oldum, içinde kabak genetiği var. su ondan iyidir.